Välkommen :)

Nowadays I use this blog to keep track of my Paraguayan exchange year. Por Favor, don't use the pictures without my permission. Gracias

lördag 31 oktober 2009

Byggsatser...

Torsdagens lätt frustrerande syssla var att skruva ihop ett "byggset" från Jysk. Denna skulle resultera i en byrå i ek, vilket den fantastiskt nog också gjorde efter många om och men.

Vad får då en relativt smart person att ägna sig åt detta? Jo, det var lite grann som en födelsedagspresent till modern som fyller år den 5/11.
Att bygga ihop byrån var ett av alternativen, det andra var att rita någonting.

Men alltså, om man nu ska göra en instuktion för hur i helvete man ska skruva ihop byrån, utan att få ett smärre frustrationssammanbrott(är det ens ett befintligt ord?) varför inte göra den idiotsäker
-och T Y D L I G?!

Alltså, några JYSK-försäljare med varierande intellekt och erfarenhet borde verkligen få testa skruva ihop möbler efter instruktionsbladen som lite käckt kommer med.
Jag är helt övertygad om att det var ett större fel i teckningen (notera att det inte fanns någon förklarande text). Antingen det eller så är jag verkligen stendum. Men det GICK INTE att skruva ihop vissa delar enligt instuktionerna.

Och att delarna ska vara så opedagogiskt utmarkerade. DVS de är inte markerade, men utritade i 'manualen'. Självklart inte med mått angivna, utan man får väl gissa på ett ungefär.
Och skruvarna sedan! De är namngivna från A till K och packeterade i små, prydliga påsar. Skulle det vara så enormt svårt att trycka dit en LITEN bokstav?!

Nog för att detta inlägg är väldigt gnälligt och reaktionen förmodligen är Men hur svårt kan det vara att tänka lite ibland då? . Nej. Jag vill faktiskt inte behöva bli så frustrerad över obegripliga instuktioner att jag till sist är redo att ha ihjäl någon, eventuellt tillfoga mig själv stor fysisk smärta för att avleda ilskan.
Man ska kunna skruva ihop helvetet utan större förståelsesvårigheter även om man inte har någon större erfarenhet.

Och att det SAKNAS SKRUVAR. Det är en regel snarare än ett undantag. Så ska det INTE vara. Man SKA INTE behöva avbryta allting bara för att man saknar två viktiga skruvar. Som någon hi-tech- maskin har råkat glömma.

Dock står byrån där nu. Inte helt efter instuktionerna, eftersom dessa som sagt inte gick att utföra. Minus två skruvar som inte fanns där. I detta fall var det som tur var överflödiga skruvar som faktiskt inte var särskilt nödvändiga.
Men ändå. Det stör. Det är stressande.
Lyckligtvis fungerar alla lådor helt perfekt att dra ut, byrån står stadigt och mamma blev väldigt glad.

Väldigt gnälligt inlägg, som sagt. Men med tanke på att jag var frustrerad hela torsdagen på grund av detta tycker jag att det är befogat!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar